Rabarbarowy słoik. / Rhubarb jar.









Rabarbarowy słoik

Składniki
rabarbar
jogurt naturalny
cukier trzcinowy
mięta
granola
morele

Przygotowanie
Rabarbar myję, obieram i kroję na małe plasterki. Rozkładam je w żaroodpornym naczyniu, zasypuję cukrem i drobno poszatkowaną miętą, piekę pod przykryciem około pół godziny w 180 stopniach. Rabarbar powinien wypuścić sok i zmięknąć. Odstawiam go po wyjęciu z piekarnika do wystygnięcia. Miksuję rabarbar z jogurtem na gładką masę. Układam w słoikach warstwami granolę, pokrojone na kawałki umyte morele i jogurt. Tak przygotowane słoiki wstawiam do lodówki, aby się schłodziły. Dzięki słoikom ten łatwy w przygotowaniu, letni przepis jest świetnym rozwiązaniem na przekąskę w wakacyjnej podróży.








Rhubarb jar

Ingredients
rhubarb
natural yogurt
cane sugar
mint
granola
apricots

Preparation
Clean and peeled rhubarb I cut in small slices. I put them in a heat-resistant dish, cover with sugar and finely chopped mint, bake about half an hour in 180 degrees. The rhubarb should release the juice and soften. I leave it to cool, when out of the oven. I mix rhubarb with yogurt into smooth mass. I put in jars layers of granola, cut into pieces, washed up apricots and yogurt. Prepared jars go directly into the fridge to cool down. Thanks to the jars this easy-to-prepare, summer recipe is a great way to have a snack on a holiday trip.




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty