Jesienne pieczone warzywa z tymiankiem, miodem i serem. / Autumn baked vegetables with thyme, honey and cheese.

Dzisiaj po raz pierwszy w tym tygodniu udało mi się rozsiąść z książką na kanapie jeszcze w świetle dnia. Uroki studiowania dwóch kierunków zaczynają wpływać na moje życie, a właściwie na jego coraz bardziej szalone tempo. I chociaż jestem przeszczęśliwa, to prawdopodobnie świadczy to o moich masochistycznych skłonnościach. 
Robiąc sobie w połowie leniwy dzień upiekłam kolorowe warzywa z aromatycznymi dodatkami, ratując tym samym buraka przed zmarnowaniem. Zabrakło mi tylko w lodówce czerwonej cebulki, która by tu idealnie pasowała. 
Wspaniale było tak usiąść z michą dobrego jedzenia i mruczącym kotem, żeby z perspektywy ciepłego mieszkania oglądać padający za oknem deszcz.








Jesienne pieczone warzywa z tymiankiem, miodem i serem

Składniki
3 marchewki
1 duży burak
1/4 ogromnej dyni 
dojrzewający ser miękki (może być brie)
tymianek
sól 
pieprz
oliwa z oliwek
miód
czerwona cebulka (dodałabym jej następnym razem, żeby wyostrzyć smak)














Przygotowanie
Warzywa myję, kroję, doprawiam i piekę 45 minut w 200 stopniach C. Dodaję pokrojony na kawałki ser i piekę jeszcze 15 minut.








Today for the first time this week I had an opportunity to sit down on my couch in the daylight. The traits having two studies are beginning to affect my life, actually it's more and more crazy pace. 
And as I'm over the moon, it probably proves I have sort of masochistic tendencies. 
I made myself half lazy day by baking some colorful vegetables with aromatic additives, saving the beetroot from being wasted. I only ran out of red onion, which would fit perfectly here.
It was so wonderful to sit down with good food in a bowl and a murky cat, to watch the rain through the window of my warm apartment.








Autumn baked vegetables with thyme, honey and cheese

Ingredients
3 carrots
1 large beetroot
1/4 of a huge pumpkin
ripening soft cheese (it can be brie)
thyme
salt
pepper
olive oil
honey
red onion (I would add it next time to spicy up the taste)









Preparation
I wash, cut, season and bake for 45 minutes at 200 degrees C. Then I add chopped cheese and bake for another 15 minutes.

Komentarze

Popularne posty