Pasta z zielonej soczewicy. / Green lentils paste.
Pasta z zielonej soczewicy
Składniki
250g zielonej soczewicy
1/2 czerwonej cebuli
oliwa z oliwek
ocet balsamiczny
curry
sól
pieprz
Sposób przygotowania
Soczewicę gotuję w wodzie z przyprawami. Ilość wody jest mała, żeby po ugotowaniu zostało jej niewiele. Wystudzoną soczewicę miksuję na gładką masę z cebulką. Dodaję oliwę z oliwek, odrobinę octu dla smaku (chociaż jego obecność nie jest konieczna).
Green lentils paste
Ingredients
250g of green lentils
1/2 red onion
olive oil
balsamic vinegar
curry
salt
pepper
Preparation
I cook green lentils with seasonings. I don't give much water, there should be very little of it eventually, after cooking. When it's cold I mix it with red onion. In the end it only needs some olive oil and (not necessarily) balsamic vinegar.
Komentarze
Prześlij komentarz